Nesten van de Sixenburg

In 1993 hebben we het eerste “A” nest van de Sixenburg gefokt. Graag hadden we met

Nika nog een nestje gefokt jammer, de reu bleek onvruchtbaar.

Van het “B” nest van de Sixenburg in 2009 

hebben we vooral genoten. Mooi weer, veel buiten geweest, een hoop leven en bezoek.

Nest van de Sixenburg

 Het "C"nest van de Sixenburg is geboren in 2014 prachtig nest van AEvi en Bodi. Het "D"nest kwam in 2021 van Casey en Eddy.  En inmiddels zit er al een "E"nest in de planning. Dinte (van de Sixenburg) en Cas (Eick de Excubitor) wordt vervolgd..........

Plaatsen

Wij willen voor de pups een plek vinden waar ze met liefde en respect op mogen groeien. Belangrijk is dat we een klik hebben met de mensen die graag een pup willen. Ook kunnen wij ons voorstellen dat het belangrijk is dat de pupkopers een klik met de ouderdieren en met ons hebben. Wij streven er naar om in overleg met de toekomstige eigenaar, te zoeken naar de beste combinatie.

Heb je voorkeur voor een reu of voor een teef? Voorkeur voor kleur nemen we mee, maar is voor ons niet doorslaggevend. Wat wil je gaan doen met de hond? Gewoon een gezellige huishond, of juist lekker aan het werk. Waarbij het ook een verschil maakt of de hond zelfstandig moet kunnen werken of echt samen met de baas aan het werk gaat. Wil je fokken met de hond of liever niet? Komt de hond in een druk gezin of is hij veelal alleen met zijn baas? Iedereen mag een voorkeur opgeven. Het plaatsen doen we na de puptest. We kijken daarbij naar de voorkeur, de wensen, de toekomstige woonomgeving en het karakter van de pup.

Wie zich bij ons aanmeld, komt op een wachtlijst. Als de pups geboren zijn beslissen wij wie in aanmerking komt voor een pup. Als het goed is hebben we al van te voren een keer kennis gemaakt. Het blijkt dat er in de loop van de tijd mensen bij komen op de lijst en mensen afhaken, om allerlei goede redenen. Kies niet zomaar voor een Hovawart, maar bereid je goed voor.

Voeding

Sinds 1993 voeren we onze honden compleet vers vlees. Zodra de pups vast voer kunnen eten krijgen ze vers vlees. Ze groeien zonder problemen mooi gelijkmatig op tot stevige gezonde pups. Op dit moment voeren we DARF, een biologisch compleet vers vlees voer gebaseerd op het BARF principe. Wij adviseren om ook compleet vers vlees te voeren, maar zeker de eerste 9 maanden. De pups groeien er mooi gelijkmatig van op.  Het is goed voor de ontwikkeling van het darmstelsel en de honden hebben veel minder ontlasting, omdat het voer goed wordt verteerd.

Training

Met al onze Hovawarts zijn wij gaan trainen. Zolang Trudie Trompetter de speciale Hovawart  training in Maarn gaf, hebben wij daar de Puppen cursus en de EG cursus gevolgd. Met groot plezier!

Met Nika hebben we Obedience gedaan en met Akka nog een tijdje working trails. Zijn vorige eigenaar heeft intensief gespeurd met Bodi. Hij is een waar talent op dit vlak. Op dit moment trainen we bij Happy Tails in Beerzerveld, puppy cursus, sociale huishond en GG. Zo leuk met heel veel aandacht voor socialiseren. Karen was gelijk enthousiast toen we ons aanmelden met AEvi. Ze heeft al veel Hovawarts op les gehad en heeft kennis van het rasspecifieke gedrag.

 

Prijs

 Wij vragen niet de hoofdprijs, maar daar verwachten we ook wat voor terug. In eerste instantie natuurlijk voldoende liefde een aandacht voor de pup, maar ook het maken van HD foto’s en het bijwonen van de Jonge Hondendag.  De Jonge Hondendag is voor ons een belangrijk moment om te kijken of de combinatie van de ouderdieren ook echt gebracht heeft wat we verwachten. De uitslag is belangrijk om nog een keer te fokken met de teef.

De Nesten

LAATSTE BLOGS

De site wordt weer bijgewerkt

Na jaren stilte plannen we nu een E nest met Dinte en Cas

Puppy news

We hebben voor alle puppen een plekje gevonden. Ze groeien…Heerlijk
Origineel

Verrassend
Alert

Waakzaam

Amusant
Roedeltrouw
Temperamentvol